OVER AMBROSIUS

WIE ZIJN WIJ?Hey! Welkom onze website!


Wij zijn Rebecca en Steve, de draaiende motor achter Ambrosius. Sinds enkele jaren vormen wij een koppel - en sinds het najaar van 2019 ook een heus team op de werkvloer. Rebecca is oorspronkelijk lerares kleuteronderwijs van opleiding, Steve leraar lichamelijke opvoeding secundair onderwijs.


In de loop van 2018 hebben wij onze liefde voor CrossFit (her)ontdekt.

Die liefde was echter zó passioneel en verslavend waardoor wij beiden net dat tikkeltje meer wilden en ons aan een volgende stap wilden wagen: van onze hobby onze job maken.


2019 begon echter somber en de harde realiteit gaf ons een harde klap in het aangezicht. Rebecca verloor haar papa waarna een lange, moeilijke periode volgde... CrossFit hielp Rebecca er bovenop en maakte haar sterker. Sindsdien zijn wij vastberaderen dan ooit om onze droom werkelijk te maken.


Steve had al een CrossFit Level 1 Trainer Course achter de kiezen; dit in combinatie met zijn jarenlange ervaring als leraar lichamelijke opvoeding en het creatieve, jeugdige enthousiasme en de leergierigheid van Rebecca wisten ze dat ze tezamen het beste in anderen naar boven kunnen halen. Mensen doen veranderen… Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Kortom: ook anderen een gezonde geest in een gezond lichaam doen krijgen.


Halverwege 2019 hebben wij dan de sprong in het diepe gewaagd en besloten onze eigen CrossFit box te openen. Na even zoeken stuitten we op een pand in Heist-op-den-Berg en zo geschiedde: CrossFit Ambrosius was geboren!

WAT IS CROSSFIT?CrossFit wordt wereldwijd gepromoot als zowel een fysieke trainingsfilosofie als een competitieve fitnesssport waarbij disciplines zoals gewichtheffen, gymnastiek, hoge intensiteit intervaltraining, plyometrie, … aan bod komen.


Bij CrossFit ligt de focus dus niet op één specifieke discipline.


Trainingen bestaan uit een opwarming (warm-up), een technisch gedeelte dat zich richt op het aanleren – en veelvuldig oefenen - van allerlei CrossFit-bewegingen en een WOD (Workout of the Day). Hierbij wordt gebruik gemaakt van materialen zoals barbells, dumbbells, kettlebells, plyoboxen, power racks, pull-up bars, springtouwen, …


Het doel van CrossFit? Ongeacht je leeftijd of lichamelijke gesteldheid zo efficiënt mogelijk fit en gezond worden.


Onderstaand filmpje maakt heel wat duidelijker:

BOX VS. GYMNoem een box geen gym! Er zijn namelijk enkele essentiële verschillen tussen een box en een gym. Hieronder sommen we enkele grote verschillen even voor je op.


Een box:

  • Beperkt gebruik van fitnesstoestellen en meer inzet van je eigen lichaam en wilskracht
  • Gevarieerde trainingen, vaak in groep
  • Maximale personal coaching
  • Waarbij de nadruk op techniek ligt


Een gym:

  • Veelvuldig gebruik van fitnesstoestellen
  • Meestal een repetitief, persoonlijk trainingsschema
  • Eerder beperkte personal coaching
  • Waardoor er minder aandacht wordt besteed aan techniek