It is a long established fact that a reader will be distracted.

Categories
Contacts

Wat is

Crossfit

CrossFit

CrossFit is een manier van fitness, voornamelijk uitgevoerd in groep, die gewichtheffen, cardio en gymnastiek combineert in een functionele trainingsvorm. Gedurende de trainingen worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk en zo correct mogelijk uitgevoerd.

Bij CrossFit ligt de focus dus niet op één specifieke discipline. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel, omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling kan leiden.

Onze trainingen

Onze trainingen bestaan uit een opwarming, een technisch gedeelte (een specific warm up) dat zich richt op het aanleren – en veelvuldig oefenen – van allerlei CrossFit-bewegingen en een WOD (Workout of the Day). Hierbij wordt gebruik gemaakt van materialen zoals barbells, dumbbells, kettlebells, plyoboxen, power racks, pull-up bars, springtouwen, … Deze trainingen worden telkens begeleid door één van onze ervaren coaches. Zij zorgen ervoor dat iedereen, ongeacht welke leeftijd of fitheid niveau, kan deelnemen aan de lessen door elke oefening zo aan te passen op ieders niveau. Iedereen kan dus gewoon deelnemen aan onze CrossFit classes.

Het doel van CrossFit? Ongeacht je leeftijd of lichamelijke gesteldheid zo efficiënt mogelijk fit en gezond worden.

Klaar om aan de slag te gaan?

Maak een afspraak voor een gratis proefles